دینْکا (Dinka)گروه اقلیت نیلی در جنوب سودان. شبان های رمه گردان هستند و رمه های خود را از اطراق گاه های کنار رودخانه در فصل خشک به جلگه های کم درخت و اسکان گاه های ثابت در فصل مرطوب جابه جا می کنند. این گروه بر پهنه ای تقریباً به مساحت ۳۸۸,۶۰۰ کیلومتر مربع در اطراف شبکۀ رودخانه ای که به نیل سفید می ریزد، سکونت دارند. زبان آن ها به شاخۀ شاری ـ نیل از خانوادۀ زبانی نیلی ـ صحرایی تعلق دارد. شمار دینک...